(Deutsch) Immobilienrecht

A Espanya, és comparativament fàcil configurar una societat de responsabilitat limitada (SL). En general, cal fer els passos següents: sol·licitud d’un número d’identificació fiscal espanyol per a tots els accionistes i directors generals (NIE o CIF), sol·licitud de la denominació de l’empresa als registres de comerç nacional, establiment d’un compte bancari espanyol per a la societat que paga el capital llavor, sol·licitud d’un número d’identificació fiscal provisional de l’empresa, formalització de l’escriptura i els articles de constitució, fundació de la societat davant un notari, registre de l’empresa en el registre de comerç corresponent i sol·licitud del número d’impostos final. Si esteu interessats a establir una empresa a Mallorca o Barcelona, us podem ajudar a dur a terme el procediment de manera que hàgiu d’invertir tan poc temps com sigui possible en l’etapa administrativa.
Posteriorment, les normes legals i fiscals aplicables a l’empresa de què es tracti han de ser complides a Espanya. En aquest sentit, estarem encantats d’ajudar-vos en la comptabilitat adequada de la vostra empresa d’acord amb totes les disposicions legals. En particular, podem assessorar-vos en els augments de capital, la creació d’acords de préstec d’accionistes o altres contractes i en la compravenda d’accions.
Si esteu interessats que nosaltres o qualsevol altra persona us representin a la junta d’accionistes, us recomanem el nostre article “La representació a les assemblees d’accionistes”.
Una de les parts fonamentals del dret immobiliari a Mallorca o Catalunya és la compravenda de cases, apartaments o altres béns immobles. A Espanya hi ha algunes peculiaritats a les quals cal prestar atenció i, per tant, és essencial un assessorament correcte i competent a l’hora de comprar una propietat a Mallorca o Barcelona.
Els passos habituals per comprar béns immobles a Mallorca o Barcelona són la formalització del contracte d’opció, la signatura de l’escriptura, el pagament de tots els impostos i la inscripció en el registre de la propietat corresponent.
Abans de signar el contracte d’opció fins i tot és aconsellable consultar un advocat. En la majoria de contractes d’opció que estan disponibles a Mallorca o Catalunya, els drets del comprador sovint no estan adequadament protegits. Així que, en molt pocs contractes d’opció hi ha clàusules per cancel·lar el contracte d’opció. Això pot significar perdre el preu de l’opció o veure’s obligat a comprar una propietat que ha estat construïda il·legalment.
El fet de signar l’escriptura notarial substitueix el contracte d’opció. L’escriptura notarial és un requisit necessari per poder registrar la compra en el registre de la propietat. L’escriptura notarial, inclosos els arxius adjunts, poden constar fàcilment de més de vint pàgines i estan escrits en espanyol; en molts casos, no n’hi ha disponible una traducció adequada. Nosaltres us ajudarem a preparar la cita notarial per comprar una propietat a Mallorca o Barcelona i preparar traduccions a l’alemany, holandès, francès o anglès abans de signar l’escriptura, perquè sapigueu el que signeu. També treballem en col·laboració amb notaris alemanys, holandesos i anglesos, els quals llegeixen l’escriptura en el seu idioma.
Després de signar l’escriptura, s’han de pagar els impostos legals de les autoritats fiscals espanyoles, per a la qual cosa s’ha de respectar el termini d’un mes des de la signatura de l’escriptura. Amb aquest fi, s’han d’elaborar i presentar les declaracions d’impostos corresponents.
El comprador ha de pagar l’impost sobre transmissions patrimonials (ITP), l’impost sobre el valor afegit (IVA) i/o l’impost sobre actes jurídics documentats (AJD). Els honoraris notarials i les despeses del registre de la propietat també els sol pagar el comprador. El venedor ha de pagar l’impost sobre beneficis i la plusvàlua. Cal recordar que, si el venedor és un no resident, el comprador també ha de pagar un impost de retenció de l’import del 3% sobre el preu de compra directament a l’oficina d’impostos. De tot plegat, us en podem assessorar, i us podem informar de quins impostos que graven la casa o l’apartament que voleu comprar o vendre a Mallorca o Barcelona heu de pagar. A més, us ajudem a preparar i presentar les vostres declaracions d’impostos.
Després d’haver pagat tots els impostos, es pot dur a terme la inscripció en el registre de la propietat. Una vegada que s’ha fet la inscripció en el Registre de la Propietat, els vostres drets també estan protegits enfront de tercers.
Estem a la vostra disposició per organitzar els procediments administratius que necessiteu i perquè no perdeu el vostre valuós temps en la burocràcia espanyola.
Si compreu la propietat amb o a una companyia, hi ha característiques més especials que cal tenir en compte, en particular, la liquidació de l’impost de l’activitat immobiliària. En aquest cas, és essencial fer una consulta especialitzada.
Si teniu pensat comprar una propietat a Mallorca o Catalunya com a part d’una execució d’una hipoteca, us recomanem el nostre article sobre les vendes forçades a Espanya.

Facebook Comments
Social Media Auto Publish Powered By : XYZScripts.com